طلاق توافقی، یک پیمان دو طرفه میان زوجین است که هر دو به نتیجه جدایی طبق شرایط مورد توافق هر دو طرف می رسند، البته در روند این طلاق نیز ممکن است مشکلات و اختلافاتی در مراحل قضایی، بر سر حق و حقوق زوجین، به وجود بیاد که در این موارد، وجود یک مشاور حقوقی یا وکیل طلاق توافقی ماهر برای مشاوره حقوقی خانواده و شرایط طلاق می تواند این اختلافات را حل و مرتفع نماید.
فورم مدال درخواست تماس
با وجود کراهت طلاق در نظام قانونی ما، اما طلاق توافقی نسبت به طلاق یک طرفه، پیچیدگی های بسیار کمتر دارد و چندان زمانبر نمی باشد. بنابراین یکی از وظایف یک مشاور حقوقی خوب این است که بتواند پرونده های طلاق را به سمت طلاق توافقی، سوق دهد تا مشکلات و پیچیدگی های متعاقب برای موکل یا موکلینش کمتر گردد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله ای درباره انجام مراحل طلاق می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
طلاق توافقی
از آن جا که در قانون کشور ما، طلاق در پیوند زناشویی، به رسمیت شناخته شده است، یکی از انواع طلاق، همان طلاق توافقی است. این طلاق درمیان انواع طلاق، از جهت طی مراحل اجرایی، آسان ترین روند اجرایی را دارد. در واقع طلاق توافقی، سریعتر و کم هزینه تر و کم دردسرتر از سایر طلاق ها تحقق می یابد.

فرآیند طلاق توافقی
در طلاق توافقی، همه شرایط و متغیرها، تابع توافق زن و شوهر می باشد. زوج وزوجه بایستی بر سر موضوعات و گزینه های پیش روی طرفین، با یک دیگر کنار بیایند. از آن جا که زن (زوجه) نسبت به مرد (زوج) حقوق و تکالیفی دارد و برعکس، در طلاق توافقی قبل از هر گونه اقدام رسمی و قانونی، طرفین یعنی زوجین، بایستی نسبت به این حقوق و تکالیف با یک دیگر به توافق برسند. اساسا وجه تسمیه طلاق توافقی به همین توافق معطوف می باشد. عامه مردم از عنوان طلاق توافقی، یک سوء برداشت دارند که گمان می کنند طلاق توافقی، به طلاقی اطلاق می گردد که طرفین (زوجین) بر سر متارکه با یک دیگر به تفاهم رسیدند. اغلب فکر می کنند به این وضعیت طلاق توافقی گفته میشود، در حالی که منظور از طلاق توافقی، این است که طرفین یعنی زن وشوهر، بر سر حق و حقوق و مسائل فی مابین قبل از مراجعه به دادگاه به توافق می رسند و سپس بر اساس این توافق نسبت به انجام مراتب طلاق توافقی اقدام میکنند.
فورم مدال درخواست تماس
مراحل ثبت درخواست طلاق توافقی در تهران
امروزه با توجه به کثرت دادخواست طلاق در تهران و شهرستان ها جهت سهولت در رسیدگی به پرونده ها در اکثر شهرها دفتر خدمات الکترونیک قضایی پیش بینی شده است در شهرهایی که این دفاتر وجود دارد برای ثبت درخواست طلاق باید به این دفاتر مراجعه و دادخواست طلاق خود را ثبت کنند اما در شهرهایی که این دفاتر وجود ندارند افراد باید برای ثبت دادخواست خود به واحد ثبت دادخواست که در دادگاه پیش بینی شده است مراجعه نمایند.
قدم اول برای اقدام به طلاق ارائه دادخواست طلاق به دفتر خدمات الکترونیک قضایی یا واحد ثبت دادخواست است.در دفاتر خدمات قضایی نیازی به رعایت شکلی ثبت دادخواست نیست زیرا در این دفاتر دادخواست ها از پیش آماده هستند و زوجین با پر کردن آن و امضا الکترونیکی مبادرت به ثبت آن و اقامه دعوا می نمایند.
بعد از ثبت درخواست طلاق پرونده در روند رسیدگی قرار میگیرد جلسات مشاوره برای زوجین در نظر گرفته می شود بعد از این جلسات اکر صلح و سازش ایجاد نشد گواهی عدم امکان سازش صادر می شودبعد از گذشت 3 ماه زوجین با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه مراجعه و صیغه طلاق جاری می شود .
در مورد طلاق توافقی گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود .
پیشنهاد مطالعه:
وکیل طلاق حرفه ای، کیست؟
حق و حقوق فی مابین در طلاق توافقی
از آن جا که طبق قانون مدنی، در زندگی زناشویی، مرد به عنوان رئیس خانواده محسوب می شود، لذا قانون بر مبنای فقه شیعه، برای زن در زندگی مشترک، حقوقی را در نظر گرفته است. و ادای حقوق زن در تعهد مرد است. در طلاق توافقی بایستی پیش از اقدام رسمی در مورد طلاق توافقی، تکلیف حقوق زن شامل مهریه و نفقه و جهیزیه و نیز نحوه حضانت از فرزند مشترک و دیدار فرزند مشترک در طلاق توافقی مشخص گردد.

تنظیم توافق نامه کتبی
در فرآیند طلاق توافقی، اولین مرحله عبارت است از تنظیم توافق نامه کتبی، در این مرحله از طلاق توافقی، طرفین زناشویی نسبت به موارد و مسائل پیش گفته، به تفاهم می رسند و پس از به تفاهم رسیدن بر سر مسایل فی مابین، نحوه و کمیت و کیفیت توافق فی مابین را یک به یک در متن توافق نامه کتبی درج می کنند. یعنی با تنظیم توافق نامه کتبی که هر یک از موارد شامل مهریه، نفقه، جهیزیه، نگهداری فرزند و دیدار فرزند در بندهای جداگانه توافق نامه، تکلیف آن ها تعیین گردیده است. اولین مرحله طلاق از نوع توافقی، با امضای طرفین و با تایید شاهدان در ذیل توافق نامه، خاتمه می یابد. اولین مرحله طلاق با توافق زوجین، اصلی ترین و مهم ترین گام در این نوع طلاق می باشد.
فورم مدال درخواست تماس
در واقع با تنظیم و امضای توافق نامه، طلاق توافقی روی ریل صحیح به حرکت در آمده است. دومین مرحله از طلاق توافقی عبارت است از تنظیم دادخواست.

مرحله تنظیم دادخواست
فرم دادخواست برای طلاق از نوع توافقی، فرم مخصوصی است که مختص این نوع طلاق، پیش بینی شده است و باید ضمن مراجعه به دادگاه خانواده، فرم مربوطه را به طور دقیق و کامل پر کرد و همه مواردی را که در موافقت نامه کتبی درج شده است، در فرم دادخواست نیز قید گردد.
شایان ذکر است که عنوان دادخواست مخصوص طلاق توافقی در دادگاه، دادخواست رسمی صدور گواهی نامه عدم امکان سازش می باشد. سپس دادخواست تنظیمی به انضمام توافق نامه کتبی و کپی سند ازدواج و کپی شناسنامه های طرفین به دفتر دادگاه تقدیم میگردد. در طلاق توافقی جهت تنظیم دادخواست، زوجین بایستی تصویر همه صفحات شناسنامه ها و نیز تصویر همه صفحات عقد نامه را تهیه و پیوست نمایند. و پس از ابطال تمبر به مبلغ معین، پرونده در شعبه ثبت می شود.
لازم به ذکر است که از زمان شروع به کار دفتر خدمات الکترونیک قضایی، بخشی از مراحل اداری طلاق با توافق زوجین، از طریق مرکز مزبور انجام پذیر می باشد.
فورم مدال درخواست تماس
رسیدگی به درخواست طلاق توافقی از سوی دادگاه
دادگاه خانواده و قاضی مربوطه، زوجین را به مراکز مشاوره خانواده معرفی می کند. شایان توضیح است که در طلاقی که با توافق زوجین باشد، طبق قانون مصوب حمایت از خانواده، مشاوره خانواده مرحله ای از مراحل این طلاق است که در نظر گرفته شده است.
در مرکز مشاورهای که پرونده طلاق توافقی به آن مرکز ارجاع داده شده است، جلسه صلح و آشتی برای زوجین تشکیل میدهند و در صورت نافرجامی، نتیجه جلسه با ذکر دلیل عدم سازش از سوی مشاور مرکز مربوطه، طی صورت جلسه تنظیمی، به دادگاه جهت ادامه روند طلاق توافقی اعلام می گردد.
پیشنهاد مطالعه:
زندگی زناشویی خود را با مشاور حقوقی طلاق بیمه کنید.
معرفی به پزشکی قانونی
در مرحله بعدی، پس از اخذ نظریه مشاوره خانواده از سوی دادگاه، زوجه برای آزمایش بارداری به مرکز پزشکی قانونی معرفی می گردد. پزشکی قانونی در راستای روند طلاق، زوجه را به آزمایشگاه هدایت نموده و پس از اخذ نتیجه آزمایش، و در صورت منفی بودن پاسخ، دادگاه مبادرت به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید.
فورم مدال درخواست تماس
ابلاغ رای دادگاه
در مرحله بعدی روند طلاق، رای دادگاه به زوجین ابلاغ می گردد. و زوجین به دفتر خانه رسمی جهت طلاق، هدایت می شوند. و دفتر خانه پس از ثبت طلاق، و جاری نمودن صیغه طلاق مراتب را به دادگاه اعلام می نماید.
لینک های کوتاه مطلب:
لینک های شبکه های اجتماعی:
1- ایلنا
2- پارسی نیوز
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله ای درباره انجام مراحل طلاق می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید:
سلام وقت بخیر
تمام مشاوره ها با تعیین وقت قبلی انجام می شود برای این کار شما می توانید به شماره زیر تماس گرفته و نسبت به رزرو وقت مشاوره اقدام نمایید.
شماره تماس: 02145403
بله بهصورت حضوری هم انجام میشه
سریع ترین روش طلاق توافقی است
سلام وقتتون بخیر طلاق توافقی کمترین زمان میبره امازمان دقیق نمیشه ذکر کرد و همچنین شما میتوانید سوالات خود را در تالار حقوقی اوستا هم بپرسید تا وکلا ما به صورت رایگان آن پاسخ بدهند.
https://www.avestalaw.com/conversation.html
و برای نکات بیشتر با شماره 09129380774 / 70700007 تماس بگیرید
با سلام خدمت شما کاربر عزیز ؛ من در طول صحبتهای قبلیام به زمان لازم برای طلاق توافقی در شهر تهران اشاره کردم ولی این در مورد شهرهای دیگر صادق نیست . در شهرهای دیگر مشاوره اجباری است و حداقل زمان همان یک ماه است . البته دادگاه تهران هم قصدی مبنی بر ارائه خدمات مشاوره قبل از طلاق دارد تا شاید آمار طلاق را به حداقل برساند ولی فعلا در تهران طلاق توافقی به روش قدیمی و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود .
با سلام . کاربر گرامی ، در صورتی که هر کدام از طرفین طلاق تا قبل از اجرای طلاق پشیمان شود و تصمیم بگیرد که میخواهد شرایط را تغییر دهد یا از طلاق گرفتن پشیمان شود ، حتی اگر دادگاه حکم صادر کرده باشد و توافق نوشته شده باشد ، مطابق تبصره ماده 34 قانون حمایت خانواده ، میتوان تمام توافقات را لغو کرد و در محضر برای جاری کردن صیغه طلاق حاضر نشد و در نتیجه تمام توافقات را میتوانید از اول بررسی کنید .
بعضی از شعبههای دادگاه برای توافقات طلاق اجراییه صادر میکنند . به شعبه دادگاهی که در آن طلاق گرفتید مراجعه کنید و در صورت امکان این حکم را دریافت کنید در غیر این صورت باید علیه همسر سابق خود دادخواستی تهیه کنید و از او برای پرداخت نکردن مهریه و نفقه شکایت کنید . در صورتی که مهریه شما حداکثر صد و ده سکه طلا یا به ارزش آن باشد میتوانید حکم دستگیری یا توقیف اموال همسر سابق خود را بگیرید و با این کار او را مجبور به پرداخت مهریه مورد نظر کنید .
قوه قضاییه تصمیم دارد که شرکت در کلاسهای مشاوره را برای زوجها در تهران را اجباری کند که این باعث طولانی شدن زمان لازم برای طلاق توافقی در این جا میشود ولی هنوز انجام نشده و طلاق توافقی در تهران هنوز به روال قبلی انجام میشود که به این معنی است که میتوان طی یک هفته تا ده روز طلاق توافقی را به سرانجام رساند .
حتی اگر همسر آن خانم در دادگاه حاضر شود ولی دلیل قانع کنندهای وجود نداشته باشد ، حکمی برای طلاق صادر نمیشود مگر این که زوج بخواهند به صورت توافقی از هم جدا شوند که در آن صورت شرایط طلاق را خود طرفین مشخص میکنند و در یک توافق نامه آن را رسمی میکنند .
اگر اموالی به جز استثناهای دینی دارید باید تمام مهریه همسرتان را پرداخت کنید در غیر این صورت بعد از دادخواست دادن به دادگاه مهریه با توجه به توان مالی شما قسط بندی میشود و شما باید آن را به طور ماهیانه پرداخت کنید .
من و همسرم در حال گرفتن طلاق توافقی هستیم و من به او وکالتی برای طلاق دادم. مدتی پیش پیامی حاوی صادر شدن رای دادگاه داشتم اما وقتی به دادگاه مراجعه کردیم به ما گفتند که هنوز نوبت دادگاه ما نرسیده است . چطور باید متوجه اصل قضیه بشم؟ آیا امکان دارد که بدون متوجه شدن من همسرم به تنهایی طلاق گرفته باشد و به من خبر نداده باشد؟ آیا امکان دارد بدون اطلاع شرایط را به نفع خودش تغییر داده باشد ؟
در این مورد نمیتوانید طلاق توافقی بگیرید چون باید هر دو در دادگاه حضور داشته باشید . بهتر است دادخواستی برای طلاق یک طرفه تهیه کنید و همسرتان با این طلاق موافقت کند .
این دلیل قانع کنندهای برای طلاق نیست مگر این که شما شرایط خاصی داشته باشید .
در این مورد بهتر است تا بعد از دوران بارداری و شیرخوارگی کودک صبر کنید چون در دوره طلاق اختلافات تشدید میشود و با توجه به ریسک بالای افسردگی بعد از زایمان احتمال تاثیر سوء برای شما و کودکان بالاست پس اگر شرایط خیلی سخت نیست و میتوانید تحمل کنید بهتر است برای طلاق صبر کنید تا کودک از سن شیرخوارگی بزرگتر شود .
در مورد کودکان هم تا هفت سالگی حضانت با مادر است و بدون این که شما بخواهید هیچ کس حتی پدر آنها نمیتواند کودکانتان را از شما بگیرد .
احتمالا منظور شما این است که دادگاه چنین رایی برای طلاق توافقی شما صادر کرده :
زوجه نصف مهریه را بذل، نصف دیگر را بر ذمه شوهر باقی گذاشته است .
اگر اینطور است و همسر باکره و یا یائسه نیست ایشان می تواند در ایام عده طلاق توافقی در صورت پشیمان شدن با مراجعه به دفترخانه طلاق به نصف مهریه بخشیده شده خود رجوع کند . با این وصف از منظر حقوقی پس از رجوع زوجه به مهریه در ایام عده از طلاق خلع به طلاق رجعی تبدیل می شود ، در اینجا سردفتر طلاق زوج را ( شوهر ) از رجوع زن مطلع میکند و او نیز می تواند در همان ایام عده به زوجه رجوع کند . بنابراین اگر زوج رجوع کند طلاق منتفی است .
در طلاق توافقی اگر قبل از ثبت شدن طلاق به صورت رسمی هر کدام از طرفین ، چه زن و چه مرد پشیمان شود ، طلاق توافقی میتواند کنسل میشود .
برای خانمهای باکره یا یائسه عده وجود ندارد ولی در صورتی که خانم مورد نظر باکره یا یائسه نباشد آن خانم باید سه ماه صبر کند و بعد میتواند مجددا ازدواج کند
بله . تا زمانی که صیغه طلاق جاری نشده باشد هنوز زن و شوهر به حساب میایید و میتوانید در یک خانه زندگی کنید .
خیر . اگر مهریه خود را بخشیده باشید و عده ( سه ماه از طلاق ) گذشته باشد نمیتوانید مهریه بگیرید .
بله . او هنوز میتواند درخواست گرفتن مهریه کند .
در مورد طلاق و وکالت نامه که قانونا تمام شده است و شما نمیتوانید آن را تغییر دهید ولی اگر استطاعت مالی ندارید میتوانید مهریه را قسط بندی کنید و آن را کم کم و به صورت ماهیانه بپردازید .
این کار در دادگاه قانونی نیست . در این مورد باید با همسر خود توافق کنید تا در ازای نپرداختن مهریه شما حضانت کودک را به شما بدهد .
اگر توان پرداخت مهریه را ندارید و میتوانید این مسئله را در دادگاه ثابت کنید میتوانید درخواست تعدیل اقساط مهریه کنید .
چون همسر شما وکالتنامه داشته کاری نمیتوانید کنید . در چنین مواردی و در صورت وجود وکالتنامه معمولا موکل احضار نمیشود و دادگاه به سادگی رای طلاق را صادر میکند چون قانونا و طبق وکالتنامه شما هم برای طلاق رضایت دادید .
از زمان جاری شدن صیغه طلاق محاسبه میشه و بله در هر صورت باید سه ماه برای عده صبر کنید .
تا سه ماه زن اجازه دارد که به حکم وارده نسبت به مهریه اعتراض کنه و درخواست گرفتن مهریه بده .
با سلام و احترام
بله مشاورین و وکلای ما می توانند به صورت تلفنی و یا حتی به صورت ویدئو کنفرانس با شما به صورت کامل در ارتباط باشند
با سلام و احترام
با کمک وکلای ما میتونید طی 10 تا 15 روز طلاق رو نهایی کنید .
در این باره بهتر است جزییات توافق نامه طلاق را چک کنیم. بهتر است با ما تماس بگیرید و از وکلای ما مشاوره بگیرید .
به یک ساختمان خاص اشاره شده یا فقط به طور کلی نصف خانه در نظر گرفتن ؟
برای این که زن طلاق بگیرد مرد حتما باید مشکلی داشته باشد . مثلا یکی از شروط دوازده گانه یا عسر و حرج.
بسته به متن وکالتنامه است و این که دقیقا با چه شرایطی موافقت کردید .
سلام وقتتون بخیر
لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
021-45403